|
|
|
Podsumowanie akcji zbiórek krwi |
|
|
|
|
Saturday, 21 March 2015 22:24 |
|

Dnia 20 marca 2015 roku odbyła się ostatnia akcja zbiórki krwi w tym roku szkolnym. Zarejestrowano do oddania krwi 41 uczniów, z czego 28 osób oddało 12210 ml krwi pełnej. W tym roku szkolnym dzięki współpracy z Regionalnym Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Słupsku zostały zorganizowane 3 akcje zbiórki krwi. Łącznie młodzież oddała 32 litry 910 ml krwi pełnej. Wszystkim Krwiodawcom serdecznie dziękujemy za przepełnioną dobrocią i wrażliwością postawę, ogromne poświęcenie i ofiarność jakie okazujecie oddając krew. Każda kropla Waszej bezcennej krwi była źródłem nadziei i życia dla tych, którzy jej potrzebowali. To dzięki Wam wielu z nich powróciło do zdrowia. DZIĘKUJEMY ZA WASZE WIELKIE SERCA! |
|
Szkolne Dni Przedsiębiorczości |
|
|
|
|
Thursday, 19 March 2015 21:32 |
|

Dnia 19 marca 2015 roku klasy II TE, IV TE i IV TŻiGD uczestniczyły w spotkaniu z doradcą zawodowym, panią Katarzyną Lewandowską. Przy pomocy testu młodzież określiła poziom swoich zainteresowań zawodowych. Wśród kategorii zainteresowań badanych testem przeważały zainteresowania społeczne związane z umiejętnościami konmunikowania się i empatii. Następnie uczniowie obejrzeli film "Wybieram szkołę-wybieram zawód" - miał on zachęcić młodzież do poznania samego siebie, do analizy własnych zdolności, zainteresowań i systemu wartości. Młodzież uzyskała również informacje o realizowanych w ramach aktywizacji zawodowej projektach oraz warunkach, jakie należy spełnić, by w nich uczestniczyć. |
|
Targi "Gastro-Hotel" w Kołobrzegu |
|
|
|
|
Tuesday, 17 March 2015 09:41 |
|

13.03.2015 r. uczniowie klasy III i IV TŻ uczestniczyli w targach Gastro-Hotel w Kołobrzegu. Uczniowie odbyli dwa szkolenia - "Technika obsługi kelnerskiej" oraz "Obsługa klienta w gastronomii".Tego dnia głównym tematem prezentacji na targach była wołowina najwyższej jakości QMP. Na scenie w centralnej części targów odbywały się pokazy potraw z wołowiny np. tatar lub "pęczotto" z wołowiną sous vide. Wszystkie potrawy można było spróbować i były bardzo smaczne. Równolegle odbywały się dwa konkursy dla szkół: STÓŁ DOBRZE NAKRYTY - Aranżacja i obsługa stołu okolicznościowego oraz Potrawy z wołowiny QMP. Po szkoleniach każdy mógł zwiedzić hale wystawowe. Można było zobaczyć nowoczesny sprzęt w akcji oraz spróbować kawy różnego rodzaju, deserów, sorbetów, ciast, potraw z mięsa i serów, soki i gorącą czekoladę, kajmak i wiele innych.
Zobacz zdjęcia |
|
Sukces dziewcząt z "Ekonoma" |
|
|
|
|
Sunday, 15 March 2015 17:47 |
|

Miło nam poinformować, że uczennice naszej szkoły Joanna Łydzbińska i Kinga Kucharska z klasy II TE uczestniczyły w II etapie Zachodniopomorskiego Konkursu Wiedzy o Podatkach, który odbył sie 12 marca 2015 w auli Izby Skarbowej w Szczecinie. Po części pisemnej Asia zdobyła premiowane miejsce i uczestniczyła w ścisłym finale. Poziom konkursu był wysoki, co świadczy o dobrym przygotowaniu uczestników. Asia i Kinga zapowiadają ostrą walkę w przyszłym roku. Opiekun : Aneta Leśniak. |
|
|
|
|
<< Start < Prev 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Next > End >>
|
|
Page 107 of 190 |