Targi "Gastro-Hotel" w Kołobrzegu PDF Print E-mail
Tuesday, 17 March 2015 09:41

13.03.2015 r. uczniowie klasy III i IV TŻ uczestniczyli w targach Gastro-Hotel w Kołobrzegu. Uczniowie odbyli dwa szkolenia - "Technika obsługi kelnerskiej" oraz "Obsługa klienta w gastronomii".Tego dnia głównym tematem prezentacji na targach była wołowina najwyższej jakości QMP. Na scenie w centralnej części targów odbywały się pokazy potraw z wołowiny np. tatar lub "pęczotto" z wołowiną sous vide. Wszystkie potrawy można było spróbować i były bardzo smaczne. Równolegle odbywały się dwa konkursy dla szkół: STÓŁ DOBRZE NAKRYTY - Aranżacja i obsługa stołu okolicznościowego oraz Potrawy z wołowiny QMP. Po szkoleniach każdy mógł zwiedzić hale wystawowe. Można było zobaczyć nowoczesny sprzęt w akcji oraz spróbować kawy różnego rodzaju, deserów, sorbetów, ciast, potraw z mięsa i serów, soki i gorącą czekoladę, kajmak i wiele innych.

Zobacz zdjęcia