|

W dniu 09 maja 2014 roku w Centrum Kształcenia Praktycznego w Słupsku odbyła się VI edycja konkursu „Kulinarny Puchar Regionu”. Jury przewodniczył znany kucharz Karol Okrasa. Naszą szkołę reprezentowali: Błażej Skrobek z klasy II TŻiUG oraz Jakub Grzelak- z klasy III TŻiGD. Uczniowie przygotowywali się do konkursu pod okiem doświadczonego żywieniowca, pani Marii Dankowskiej. Konkurencja była duża. Startowali uczniowie szkół gastronomicznych z całego regionu. Zostały przyznane 3 nagrody oraz 3 wyróżnienia. Nasz uczeń Błażej Skrobek otrzymał wyróżnienie za idealnie przygotowaną pierś z kaczki. To, że z 20 startujących szkół nasz uczeń został wyróżniony właśnie przez Karola Okrasę jest dla nas dużym sukcesem. Już teraz Błażej deklaruje chęć podjęcia walki o jeszcze lepsze miejsce za rok. Przygotowała : Maria Dankowska
|